Hør mere om vores syv principper for digital dannelse, og bliv klogere på, hvordan vi støtter børn og unge i deres digitale hverdag.
Syv principper for digital dannelse
Børn og unges liv er i dag gennemsyret af digitale medier. Det kan være svært at gennemskue, hvad og hvor meget, der egentlig foregår bag skærmen, og hvad det kan have af konsekvenser.
Netop derfor er det vores – de voksnes – fælles ansvar at hjælpe og ruste vores børn og unge til at forstå de vilkår og betingelser, der følger med, når fællesskaber, leg, demokrati, identitetsdannelse og meget mere udspiller sig digitalt.
Digital dannelse handler om at forholde sig til sig selv i en digitaliseret verden. Det handler om at kunne reflektere over sin relation til andre mennesker, til samfundet, markeder og magtstrukturer, som er præget af den digitale udvikling.
Men hvad er de vigtigste fokuspunkter, når vi sætter dialogen og dannelsesarbejdet i gang? De syv principper for digital dannelse definerer målet og sætter fælles retning ved at oplyse og kvalificere samtalen om skærmen.
Dyk ned i de enkelte principper for digital dannelse
Lad din undervisning tage udgangspunkt i principperne. Gå på opdagelse hér
Børn og unge kender deres rettigheder og kan søge hjælp, hvis de selv eller andre udsættes for digitale krænkelser og skadeligt indhold.
Børn og unge kender til kommercielle interesser bag digitale medier og kan træffe mere bevidste valg.
Børn og unge kan forholde sig til idealer og rollemodeller samt give plads til forskellighed i digitale miljøer.
Børn og unge kan deltage i og bidrage til trygge og inkluderende digitale fællesskaber.
Børn og unge kan deltage i demokratiske samtaler og kritisk vurdere information og afsender.